Els clubs balears, units en la lluita contra la violència en el futbol base

Mesures antiviolència dels clubs balears

Penya Esportiva i SD Portmany fan una passa envant per a conscienciar a jugadors, entrenadors i aficionats

Un dels objectius prioritaris de la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB) per a aquesta legislatura és l’erradicació de la violència en l’esport. Conscients que el futbol és una eina educativa i formativa, els clubs de les illes estan lluitant per a combatre aquest problema des de dins, implementant mesures fermes contra comportaments inacceptables i fomentant valors de respecte, tolerància i convivència.

Mesures exemplars en la Penya Esportiva

El passat cap de setmana, durant un partit de categoria benjamí B entre la Penya Esportiva i l’SD Eivissa, es va produir un incident de violència verbal protagonitzat per familiars que van insultar a l’àrbitre del partit.

Des de la Penya Esportiva han qualificat aquests fets com «absolutament deplorables», destacant que no representen els valors del club, que celebra enguany el seu 90è aniversari. Més de 1.000 esportistes formen part d’aquesta entitat, que es caracteritza pel seu compromís amb l’esportivitat i el respecte, dins i fora del camp.

A més, el club ha adoptat les següents mesures:

 Els pròxims dos partits com a local de l’equip benjamí B es jugaran sense públic local.

Els familiars responsables dels insults han estat identificats i se’ls ha prohibit l’accés als partits de l’equip fins l’any que ve.

El club ha deixat clar que aquestes mesures són només l’inici, i no dubtaran a prendre accions encara més severes si es tornen a repetir episodis similars.

SD Portmany: un model d’educació en valors

Per part seva, l’SD Portmany ha fet un pas endavant creant un Comitè de Pares i Mares, integrat per familiars, entrenadors i representants de la directiva. Aquest comitè cerca fomentar bones pràctiques esportives i garantir un entorn segur i saludable per al desenvolupament dels joves futbolistes.

Entre les seves primeres accions, s’ha implementat un Codi de Bones Pràctiques, que promou actituds positives i de respecte dins i fora del camp. A més, el club ha integrat aquest comitè en el seu Pla de Formació Multidisciplinària, que inclou formació en nutrició, psicologia i metodologies d’entrenament per als tècnics i familiars.

La presidenta de la SD Portmany, Mª José Castillo, ha subratllat que aquest projecte reflecteix el compromís del club amb l’educació integral dels seus jugadors, destacant que “el respecte, la igualtat i la solidaritat són pilars fonamentals per a la nostra entitat”.

El futbol com a eina de canvi

Des de la FFIB celebram i donam suport a aquestes iniciatives, que demostren el compromís dels clubs amb la formació en valors i la lluita contra la violència. El futbol és molt més que un esport: és una poderosa eina social que ens permet educar i formar a les noves generacions.

Amb l’esforç conjunt de jugadors, famílies, entrenadors i directius, estam convençuts que podrem construir un futbol balear on regnin el respecte i els bons modals. Junts, feim del futbol un lloc millor.

 

About The Author